Listen free for 30 days

Listen with offer

Sample

£0.00 for first 30 days

Pick 1 audiobook a month from our unmatched collection - including bestsellers and new releases.
Listen all you want to thousands of included audiobooks, Originals, celeb exclusives, and podcasts.
Access exclusive sales and deals.
£7.99/month after 30 days. Renews automatically. See here for eligibility.

La cucina ne "Il Gattopardo" di Giuseppe Tomasi di Lampedusa

By: Valerio Di Stefano
Narrated by: Valerio Di Stefano
Try for £0.00

£7.99/month after 30 days. Renews automatically. See here for eligibility.

Buy Now for £5.99

Buy Now for £5.99

Pay using card ending in
By completing your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and authorise Audible to charge your designated card or any other card on file. Please see our Privacy Notice, Cookies Notice and Interest-based Ads Notice.

Summary

Il Gattopardo è un romanzo di Giuseppe Tomasi di Lampedusa che narra le trasformazioni avvenute nella vita e nella società in Sicilia durante il Risorgimento, dal momento del trapasso del regime borbonico alla transizione unitaria del Regno d'Italia, seguita alla spedizione dei Mille di Garibaldi.

Dopo i rifiuti delle principali case editrici italiane (Mondadori, Einaudi, Longanesi), l'opera fu pubblicata postuma da Feltrinelli nel 1958, un anno dopo la morte dell'autore.

Il tema della cucina nel romanzo e ai tempi in cui si svolge l'azione non è stato abbastanza investigato e costituisce una delle varianti interpretative più interessanti dell'opera. Lezione-conferenza tenuta all'Università della Terza Età di Roseto degli Abruzzi.

©2021 Valerio Di Stefano (P)2021 Valerio Di Stefano
activate_samplebutton_t1

What listeners say about La cucina ne "Il Gattopardo" di Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Average customer ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.